Vyhlásenie verejnej zbierky

Vyhlásenie verejnej zbierky

VYHLÁSENIE

verejnej zbierky

DOBRÉ SRDCE POMÁHA

Zariadeniam sociálnych služieb


Asociácia poskytovateľov v SR vyše mesiaca bojovala za plošné testovanie v zariadeniach sociálnych služieb aj za spravodlivú distribúciu ochranných pomôcok pre všetky zariadenia na Slovensku. Aj keď sa nám podarilo s novou vládou vyjednať plošné testovanie klientov i zamestnancov, stále nemáme dostatok ochranných a najmä intervenčných pomôcok. Štátne hmotné rezervy ich distribuujú nedostatočne, bez akejkoľvek logiky a neverejným poskytovateľom sociálnych služieb minimálne.Preto APSS v SR vyhlasuje verejnú zbierku DOBRÉ SRDCE POMÁHA, ktorej financie budú slúžiť na zakúpenie pomôcok a zabezpečenie potrieb pre našich členov – zariadenia sociálnych služieb.

Názov zbierky sme odvodili od celonárodnej ankety o najlepších pracovníkov v sociálnych službách -  Národná cena starostlivosti DOBRÉ SRDCE, ktorú sme realizovali minulý rok prvý raz. Myslíme si, že pre poskytovateľov, ich zamestnancov a klientov bude efektívnejšie, keď nebude DOBRÉ SRDCE tento rok oceňovať, ale keď bude DOBRÉ SRDCE POMÁHAŤ.

Zbierku vyhlasujeme dnešným dňom 15.5. 2020 a bude trvať do 15.7. 2020, s tým, že distribúciu regionálnym koordinátorom APSS v SR chceme stihnúť do konca júla, maximálne augusta 2020.


Generálnym partnerom zbierky DOBRÉ SRDCE POMÁHA je spoločnosť HARTMANN RICO a hlavným partnerom je DEPEND. Na spustenie zbierky a zakúpenie prvých pomôcok venovali obe spoločnosti sumu 40 000 €. Do zbierky sa ako partneri zapojili aj Nadácia J&T, ktorá hradí PCR testovanie zamestnancov pre členov APSS v SR  a Nadácia Volkswagen Slovakia, ktorá venovala 20 000 € na zakúpenie intervenčných oblekov, čiapok, návlekov a respirátorov pre zariadenia.


Prispieť môžu nielen spoločnosti – právnické osoby, ale aj bežná verejnosť – individuálni darcovia.

Stačí kliknúť na: www.dobre-srdce.sk a vybrať si formu pomoci.


Veríme, že táto aktuálna a naliehavá prosba sa občanov Slovenska dotkne a otvoria svoje dobré srdce pomoci tým, ktorí pomáhajú – zariadeniam sociálnych služieb, ktoré sa 24 hodín starajú o našich najbližších.

 

S úctou,


Anna Ghannamová

predsedníčka APSS v SR


Bratislava 15. 5. 2020